Za bolje korisničko iskustvo ova stranica prilikom posjete automatski dodaje kolačiće u vaš pretraživač. Više informacija oPolitiki kolačića
Često kažemo da ljeto počinje kada sazriju jagode. Stoga ih u nekim dijelovima svijeta nazivaju i kraljicom ljeta.
Jagode se široko koriste u kulinarskim delicijama - možemo ih uključiti u predjela, juhe, glavna jela i deserte. Od njih pravimo marmelade, možemo ih napraviti s čokoladom ili ih možemo ponuditi s ukusnim pjenušcem. U svakoj kombinaciji, one su odlične.
Ljetni desert sa zanimljivom poviješću: Trinity Cream ili Cambridge Cream je krema od jaja, prvi put poslužena u blagovaonicama Sveučilišta u Cambridgeu 1879. godine. Cambridge brûlée poslužuje se s preljevom od jagoda koji osvježava desert.
Jagode su jedino voće koje imaju sjemenke površini, a ne unutar ploda. Prosječna bobica jagode ukrašena je s 200-tinjak sjemenki.
Klasičan francuski desert, koji se može pripremiti na različite načine. Možemo koristiti razne nadjeve i preljeve, kao što su ukusne ljetne jagode.
Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb iznad i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon. Kliknite gumb ispod i izaberite dodaj na početni zaslon.